Aran Nijboer, aanvoerder van Flevo Boys, ziet in plaats van Purmersteijn graag een ploeg uit Noord in de hoofdklasse B komen.
Volledig scherm
Aran Nijboer, aanvoerder van Flevo Boys, ziet in plaats van Purmersteijn graag een ploeg uit Noord in de hoofdklasse B komen. © Peter Dekkers

Flevo Boys niet rouwig om vertrek Purmersteijn uit hoofdklasse B

Na een verblijf van één jaar in de zaterdag hoofdklasse B keert Purmersteijn terug naar het zondagvoetbal. De ploeg uit Purmerend staat op de vijftiende plek in de klasse waarin Staphorst, Genemuiden, Urk, Berkum en Flevo Boys spelen en bivakkeert momenteel dus op een rechtstreekse degradatieplaats.

Op de site www.hetamsterdamschevoetbal.nl voert de club als hoofdreden aan dat de KNVB zondagclub Purmersteijn voorlopig geen zekerheid kan bieden op verlenging van het uitkomen in een zaterdagcompetitie. Dat belemmert, volgens de club, momenteel het vastleggen van spelers voor volgend seizoen. Daarnaast valt het aantal bezoekers op zaterdag tegen, evenals de prestaties in deze sterke hoofdklasse.

Quote

Wat betreft club om tegen te voetballen, betwijfel ik of Purmer­steijn een aanwinst voor onze competitie is gebleken

Aran Nijboer, aanvoerder Flevo Boys

Flevo Boys reageert bij monde van aanvoerder Aran Nijboer: ,,Ik neem aan dat het qua stand geen nadelige consequenties gaat krijgen voor Flevo Boys. Wat betreft club om tegen te voetballen, betwijfel ik of Purmersteijn een aanwinst voor onze competitie is gebleken. Mijn gevoel heeft wellicht te maken met het feit dat ik in de eerste uitwedstrijd in Purmerend langdurig geblesseerd ben geraakt. Maar wat mij betreft is een extra club uit Noord erbij helemaal prima.”

Amateurvoetbal