Volledig scherm
Yumé Ramos liet zich meteen zien in zijn eerste duel namens Flevo Boys. © Peter Dekkers

Flevo Boys overleeft eerste bekerduel met nodige moeite

KNVB-bekerFlevo Boys heeft in de eerste ronde van de KNVB-beker moeizaam afgerekend met zondag tweedeklasser Mierlo-Hout. Diep in Brabant werd het 2-3 voor de hoofdklasser uit Emmeloord.

Flevo Boys kende een scherpe opening. Yumé Ramos strafte een Brabantse verdedigingsfout snoeihard af, terwijl een kunstzinnige boogbal van Madih Doufikar een minuut na de openingsgoal op de onderkant lat eindigde. 

De voorsprong werd door de polderploeg ook net zo makkelijk weer verkwanseld. De foute passes stapelden zich op en uit de eerste de beste Brabantse corner kopte Danny van Hout de gelijkmaker binnen. Pas tegen de rust verscheen Flevo Boys weer dreigend voor de goal via schoten van Björn Adams en de fysiek sterke Ramos (tweemaal). De dreiging van een dodelijke counter werd bijna in een goal uitgedrukt door Dani Deelen. Flevo Boys-keeper Rodney Rosink had een knappe redding in huis.

In de tweede helft begon Flevo Boys weer scherp, met de goal van Aran Nijboer als beloning. Dit keer bleef de hoofdklasser wel de betere ploeg, maar de derde treffer bleef achterwege. De hoop voor Mierlo kreeg een kwartier voor tijd gestalte middels enkele grote kansen in korte tijd, maar keeper Rosink bleef baas in eigen doel. Vijf minuten voor tijd viel toch de gelijkmaker via Pim Heeren.

De verlenging was aanstaande toen de vermoeide Brabanders alsnog door de hoeven zakten. Roelof Strikwerda werd matchwinner door in de laatste minuut de 2-3 tegen de touwen te knallen.

KNVB-beker, eerste ronde: Mierlo-Hout - Flevo Boys 2-3 (1-1). 7. Yumé Ramos 0-1, 23. Danny van Hout 1-1, 54. Aran Nijboer 1-2, 85. Pim Heeren 2-2, 90. Roelof Strikwerda 2-3.

Bijzonderheid: Flevo Boys door naar tweede kwalificatieronde TOTO KNVB beker.

Amateurvoetbal