Volledig scherm
Frank Post (foto) in de wedstrijd tegen Staphorst. © Foto Freddy Schinkel

Flevo Boys trekt punt met negen man over de streep

Flevo Boys heeft met 1-1 gelijkgespeeld bij DUNO Doorwerth. Op zich een knappe prestatie, maar twee rode kaarten zorgden toch voor een kater bij de polderploeg.

In deze voor Flevo Boys verre uitwedstrijd troffen twee gepromoveerde ploegen elkaar. Het ex-prof ensemble uit Doorwerth nam meteen het initiatief en creëerde enkele kansen. Flevo Boys verdedigde sterk en kwam er tweemaal gevaarlijk uit via Madih Doufikar. Een mooie knal van verdediger Arnoud Post was de voorbode van de 0-1 die op slag van rust viel.  Johan Tiems omzeilde de buitenspelval en trok zijn ploeg op voorsprong de kleedkamer in. 

Na rust was Flevo Boys aanvankelijk de betere ploeg. Breekpunt was de tweede gele kaart in korte tijd voor Aron Strengholt. Na een overtreding en een protest kon de Flevo Boys-speler inrukken. Invaller Kevin Sissing drukte het man-meer voordeel uit in de gelijkmaker van DUNO. 

In de slotfase bleef Flevo Boys overeind, maar de polderploeg moest nog wel een tweede rode kaart incasseren. Aanvoerder Aran Nijboer onderging hetzelfde lot als ploeggenoot Strengholt en werd wegens opmerkingen tegen de grensrechter van het veld gestuurd. In de 1-1 stand kwam, ondanks een fel aandringend DUNO, geen verandering meer.

Hoofklasse B: DUNO Doorwerth - Flevo Boys 1-1 (0-1). 45+2. Johan Tiems 0-1, 79. Kevin Sissing 1-1. Rode kaart: 70. Aron Strengholt (Flevo Boys, 2x geel), 84. Aran Nijboer (Flevo Boys).

Amateurvoetbal