Adem Kocak van Futsal Apeldoorn scoorde tegen Hovocubo, maar het was niet genoeg voor een resultaat.
Volledig scherm
Adem Kocak van Futsal Apeldoorn scoorde tegen Hovocubo, maar het was niet genoeg voor een resultaat. © Pim Velthuizen

Futsal Apeldoorn niet opgewassen tegen Hovocubo

ZAALVOETBALHet is de Apeldoornse eredivisionist Futsal Apeldoorn niet gelukt opnieuw een goed resultaat in eigen huis neer te zetten. Tegen de nummer drie van de competitie, Hovocubo, werd vrijdagavond met 3-7 verloren.

De eindstand doet anders vermoeden, maar de wedstrijd was in de eerste helft spannend. Futsal Apeldoorn kon zich aardig meten met de ploeg uit Hoorn. In de eerste twintig minuten vielen dan ook alle Apeldoornse doelpunten. Bendadi (1-0), Hazzat (2-3) en Kocak (3-3) lieten de thuissupporters juichen.

De euforie werd na de pauze vakkundig de kop ingedrukt doordat Hovocubo een tandje bijzette. Binnen vier minuten na het beginsignaal was de stand al 3-6. Futsal Apeldoorn had vrij weinig in te brengen, de gasten konden zich zelfs gallery-play permitteren.

Trainer Mohammed Botaarourt moest lijdzaam toezien hoe zijn ‘pupillen’ de een na de andere uitgespeelde actie om de oren kregen. De uitgedunde selectie (schorsingen en blessures) kon niet opboksen tegen het geweld dat Hovocubo op de vloer legde.

De Apeldoorners staan nog wel op een achtste plek, maar zien Vlissingen en Volendam met rasse schreden naderen. Aanstaande vrijdag staat een uitwedstrijd op het programma, in Den Bosch bij nummer zes FCK/De Hommel.

Amateurvoetbal