Volledig scherm
De sfeer zit er goed in bij Futsal Apeldoorn. © Futsal Apeldoorn

Futsal Apeldoorn pas in de tweede helft op stoom

ZAALVOETBALFutsal Apeldoorn doet het in thuishaven sporthal Mheenpark uitstekend en sluit vrijwel alle wedstrijden winnend af. Zo ook vrijdagavond, toen rode lantaarndrager White Stones met 5-2 werd verslagen.

,,Ook slechte wedstrijden moet je winnen”, een aloud cliché dat vaak door spelers en trainers in de mond wordt genomen. Vrijdagavond ging dit ook op voor Futsal Apeldoorn. Doordat de tegenstander White Stones uit Egmond aan den Hoef zich voor de goal ingroef, konden de Apeldoorners maar moeilijk aan het voetballen toekomen.

Een handjevol toeschouwers moest bijna een kwartier zuivere speeltijd wachten op de eerste treffer. Cihan Ozcan opende (1-0) en sloot (5-2) de score en is daarmee voorlopig de clubtopscorer geworden.

Een half uur verder in de wedstrijd kon er weer gejuicht worden. Redouan Boundati en Adem Kocak (twee) zorgden binnen drie minuten voor een bijna onoverbrugbare voorsprong: 4-1.

,,Het voetballen werd ons zeer moeilijk gemaakt door White Stones. Zij parkeerden dikwijls de bus, waardoor wij continu van achteruit moesten spelen. Eigenlijk hadden we met meer doelpunten verschil moeten winnen, maar de kansen werden keer op keer om zeep geholpen door de tegenstander. Ook waren wij niet gelukkig in de afronding. Al met al kunnen we toch tevreden zijn met het resultaat en sluiten we nu aan bij de subtop,” aldus teammanager Paul Esser.

Of Futsal Apeldoorn de goede reeks in eigen huis kan voortzetten, is nog maar de vraag. Aanstaande vrijdag komt namelijk koploper ASV Lebo uit Amsterdam op bezoek.

Amateurvoetbal