Volledig scherm
Futsal Apeldoorn, ijzersterk in eigen huis. © René Hulshoff

Futsal Apeldoorn schier onaantastbaar in eigen huis

ZAALVOETBALDe zaalvoetballers van Futsal Apeldoorn hebben vrijdagavond een cruciale overwinning behaald op ZVV Volendam. Reza Ngarigota, de uitblinker, zorgde met drie doelpunten voor de 5-2 winst.

,,Het was een ware slijtageslag, waarin geen enkele speler verzuimde hard te werken. We hebben ze een duidelijke opdracht meegegeven en dat was om continu de druk op de Volendamse goal te houden. Dat pakte zeer goed uit, want Volendam had in de eerste helft totaal niks in te brengen’’, zag teammanager Paul Esser.

De wedstrijd in sporthal Mheenpark begon een half uur later, omdat scheidsrechter Eljilali klaarblijkelijk panne had met zijn auto. Na het half uur extra warming-up bleek al snel dat de Volendammers voor spek en bonen meededen en na tien minuten bezweken ze onder de aanhoudende druk. Topschutter Ngarigota opende en sloot het bal en zorgde er met drie doelpunten voor dat zijn ploeg vier posities op de ranglijst steeg.

Ngarigota, het jongere broertje van één van de allerbeste Apeldoornse zaalvoetballers Joey Ngarigota, is dit seizoen goed voor zeven treffers en een tweede plaats in het topscorersklassement. Ook Johan Keizer en Yasin Erdal gaven vorm aan de overwinning, keeper Cenik Ceylan maakte indruk met zijn saves.

Door deze overwinning stijgt Futsal Apeldoorn vier plekken naar een zesde positie en sluit aan bij de subtop in de eredivisie. Dat is vooral te danken aan de thuiswedstrijd, in Mheenpark gaf de ploeg nog niets weg.

Amateurvoetbal