Futsal Apeldoorn speelt nooit verstoppertje

Futsal Apeldoorn speelt vrijdagavond (21.00 uur, Mheenparkhal) in de eredivisie tegen landskampioen en de huidige nummer twee Hovocubo uit Hoorn. De Apeldoornse zaalvoetballers zijn vooral in eigen huis nauwelijks te kloppen.

Bijna alles is anders dit seizoen bij Futsal Apeldoorn. De grote namen, veelal uit Brabant en Limburg, verdwenen en daarvoor in de plaats kwamen spelers uit de regio. Noodgedwongen, vanwege budgettaire redenen. De ambitie werd teruggeschroefd tot handhaving. Eén van de nieuwe, maar niet onbekende gezichten is Reza Ngarigota (31), die zowel op het veld als in de zaal uitkwam voor WSV.

Veel bekenden

Hij woont inmiddels in Rotterdam en was van plan op het veld te gaan spelen bij hoofdklasser Leonidas, maar hoefde toch niet lang na te denken toen hij werd gevraagd weer aan te sluiten. ,,Er spelen veel bekenden van me en het is deels mijn eigen club. Futsal Apeldoorn is ontstaan uit een fusie, waar ook de zaalvoetballers van WSV in opgegaan zijn. We hebben een leuke mix van spelers, met heel wat ervaring. We moeten het daarnaast van onze fysieke kracht hebben", somt Ngarigota de pluspunten op.

Quote

Door bij Feyenoord te winnen hebben we ze in het moeras geduwd, zij staan nu op grote achter­stand

Reza Ngarigota

Afgelopen week boekte Futsal Apeldoorn eindelijk de eerste uitoverwinning bij TPP/Feyenoord: 4-5. Daarmee zette het een heel belangrijke stap op weg naar de doelstelling: handhaving. Het puntloze White Stones is laatste en de Rotterdammers hebben ook nog maar zes punten. ,,Door daar te winnen hebben we ze in het moeras geduwd, zij staan nu op grote achterstand." De nummer tien gaat de nacompetitie in en daar komen nog vier ploegen voor in aanmerking, waaronder Futsal Apeldoorn. ,,Ook daarvoor was die overwinning belangrijk, want we hebben nu wel een gaatje geslagen."

Interactie met het publiek

Opvallend is dat de meeste punten in de eigen Mheenparkhal worden gepakt. ,,Thuis moet je sowieso je punten halen", zegt Ngarigota, die denkt dat de interactie met het publiek daarvoor ook belangrijk is. ,,Vergeleken met vorig jaar hebben we een herkenbaar team, met veel jongens uit Apeldoorn en de directe omgeving, zowel spelers als staf. Je merkt dat er meer binding is, de zalen zijn weer vol en misschien dat we daarom thuis ook bijna onverslaanbaar zijn."

En dan gebeuren er soms magische dingen. Zoals de wonderschone treffer tegen Lebo van Mo Bendadi, ofwel 'de tovenaar' zoals Ngarigota hem noemt. ,,Hij heeft dat vaker geprobeerd", kan hij een lach niet onderdrukken. ,,Het was een prachtig gevoelvol passje van Yasin Erdal en met een prachtige halve omhaal schoot Mo de bal in het dak."

Veel internationals

Vrijdagavond kan Futsal Apeldoorn laten zien wat het waard is tegen Hovocubo, de nummer twee van de ranglijst. ,,We hebben respect voor Hovocubo, zij hebben een heel sterke ploeg met veel internationals. Maar we willen laten zien dat we ook van hen kunnen winnen en gaan vol voor de drie punten. Waarom niet? We gaan ons niet verschuilen."

Volledig scherm
Reza Ngarigota (rechts) in het duel tegen Lebo. De routinier is teruggekeerd bij Futsal Apeldoorn. © Pim Velthuizen

Amateurvoetbal