Volledig scherm
Reza Ngarigota van Futsal Apeldoorn neemt het op tegen drie opponenten van ASV Lebo. © Pim Velthuizen

Futsal Apeldoorn verspeelt ondanks geniale wereldgoal zege tegen koploper ASV Lebo

videoFutsal Apeldoorn blijft in eigen huis een goede reeks neerzetten. In de laatste zes thuiswedstrijden werd maar liefst vijftien punten gehaald. Vrijdagavond stonden de Apeldoorners lange tijd op voorsprong, maar anderhalve minuut voor het einde gooide koploper ASV Lebo roet in het eten met een puntertje: 3-3.

Van te voren had niemand gedacht dat de Apeldoornse zaalvoetballers punten in eigen huis zouden houden, maar een ontketende en scherpe ploeg van trainer Mohammed Botaarout liet tot drie keer toe een volle sporthal Mheenpark juichen. 

Ook vaste supporter Marcel Westerink gaf voor de wedstrijd al aan blij te zijn met een puntje, maar kon zijn ogen niet geloven toen Mohammed Bendadi met deze halve omhaal het net achter international Barry de Wit deed bollen:

Bendadi over zijn hoogstandje: ,,Tijdens de time-out vroeg ik Redouan of hij na het nemen van een intrap de bal wilde chippen, zodat deze op juiste hoogte voor een omhaal kwam. En dit lukte ook nog", jubelde hij. ,,Ik zag hem niet aankomen", bekende doelman De Wit. ,,Maar ook al had ik hem gezien, dan had ik dit schot nooit kunnen houden. Dit is gewoon een wereldgoal die je misschien maar één keer in je leven maakt.”

Quote

Dit is gewoon een wereldgoal die je misschien maar één keer in je leven maakt

Barry de Wit, doelman Lebo over doelpunt van Mohammed Bendadi

Nadat Futsal Apeldoorn door een doelpunt van Adem Kocak op voorsprong was gekomen ging bij de Amsterdammers het gas erop. Twee minuten later was het 1-2 en moest Futsal creatief worden om door de sterke verdediging te komen. Nadat Bendadi met zijn wereldgoal de stand gelijk trok leek het erop dat zijn ploeg weer de controle over de wedstrijd terug kreeg.

Na de pauze werd dit ook bewaarheid. Cihan Ozcan zette zijn ploeg al vrij snel weer op voorsprong en daarna hielden de Apeldoorners de overhand. In de slotfase liet de koploper zien dat het niet voor niks op een eerste plaats in de eredivisie staat. Door een leep puntertje van Youssef Ben Oulad Noureddine werd de buit gedeeld.

Over twee weken staat er een uitwedstrijd naar de havenstad Rotterdam op het programma, bij TPP/Feyenoord Futsal.

Amateurvoetbal