Volledig scherm
Futsal Apeldoorn heeft voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd gewonnen. © René Hulshoff

Futsal Apeldoorn voor het eerst succesvol in uitwedstrijd

ZAALVOETBALHet heeft even geduurd, maar eindelijk is daar dan de eerste winst in een uitduel voor Futsal Apeldoorn. In Rotterdam werd TPP/Feyenoord met minimaal verschil verslagen (4-5).

Geheel tegen de verhouding in was het Feyenoord dat qua score de wedstrijd domineerde. De Apeldoorners waren sterker en hadden dan ook het hoogste percentage balbezit. Feyenoord speelde voornamelijk op de counter, als je daar al over kunt spreken in zaalvoetbal. Dit pakte vier keer goed uit, maar in de slotfase liet Futsal Apeldoorn het achterste van de tong zien.

Elke wedstrijd staat wel een speler bij de Apeldoorners op, die bepalend is voor het verloop. Vrijdagavond was dit Redouan Hazzat. Hij forceerde de winst met twee doelpunten in de slotfase.

Tumult

Met 44 seconden op de klok werd de wedstrijd even stilgelegd. Rachid Boughalab werd bij zijn keel gegrepen en reageerde daarop, waardoor de gemoederen hoog opliepen. De veroorzaker en Boughalab hadden beiden al een prent op zak en moesten door een tweede gele kaart beiden het veld verlaten. Ook de assistent-trainer van de Feyenoorders moest met rood van het veld omdat hij zich ermee bemoeide.

,,Dit is een aderlating , door voorvallen in deze wedstrijd moet ik vrijdag drie basisspelers missen tegen Hovocubo. Erdal, Boughalab en keeper Cenik zullen op de tribune plaats moeten nemen. Ik ben wel zeer content met het resultaat, maar dit is jammer”, sprak de Apeldoornse oefenmeester Mohammed Botaarourt.

Amateurvoetbal