Volledig scherm
Futsal Apeldoorn is ver verwijderd van de landstitel. © W Vzoeren

Futsal Apeldoorn: wonder nodig voor finale om landstitel

FORSE NEDERLAAGFutsal Apeldoorn heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap kansloos verloren. In de Mheenhal bleek regerend landskampioen Hovocubo met 2-6 te sterk.

Hoewel de eerste kans nog was voor Mohamed el Moussaoui, aanvoerder van Futsal Apeldoorn, ging het daarna snel de verkeerde kant op voor de thuisploeg. Kevin Tromp, Faisel Mellah en Karim Mossaoui zetten Hovocubo op een 0-3 voorsprong, in een fase waarin Futsal Apeldoorn niet veel had te vertellen. Hovocubo was fel, speelde goed aan de bal en kon zich vaak op fraaie wijze onder de druk uit voetballen.

Hoop

Toch bezorgde Mohamed Bouraarassi het Apeldoornse publiek én zijn ploeg hoop door de 1-3 binnen te knallen. Het leek Futsal Apeldoorn wakker te schudden, want even erna zag iedereen El Moussaoui al scoren. Hij besloot echter nog een onnodige extra actie te maken, waardoor het gevaar uit de aanval verdween.

Na rust kopte Rachid Boughalab al vrij snel in eigen doel, waardoor de marge weer werd vergroot naar drie goals. Diezelfde Boughalab veroorzaakte een penalty, die werd benut door Mats Velseboer. De gasten gingen spelen met een vliegende keep, wat in de slotfase voor Futsal Apeldoorn zowel een goal voor (Bouraarassi) als een goal tegen opleverde.

Het uitduel is volgende week vrijdag in Zwaag. Er is voor Futsal Apeldoorn een wonder nodig om de finale te halen.

Amateurvoetbal