Futsaller Yasin Erdal brengt Mheenhal in extase

Video/eredivisieIn de Mheenhal stonden vrijdagavond nog maar luttele seconden op de klok toen Yasin Erdal plaats nam achter de bal om de laatste vrije trap van de wedstrijd te nemen. Op dat moment hadden zowel de Apeldoorners als de gasten van FC Marlène vier keer raak geschoten. Erdal haalde de trekker over en zorgde voor de beslissing in het eredivisieduel: 5-4.

In het duel tussen de nummer zeven FC Marlène en de nummer tien Futsal Apeldoorn had het hoger gepositioneerde team gedurende de hele wedstrijd een optisch overwicht. Toch was het Apeldoorn dat door twee doelpunten van Adem Kocak op voorsprong kwam (2-0). Pas vlak voor rust kon de ploeg uit Heerhugowaard nog iets terugdoen (2-1).

Geen vuiltje

Na de thee leek er geen vuiltje aan de lucht toen Mo Bendadi volkomen werd vergeten door de defensie van de gastploeg uit Heerhugowaard (3-1). FC Marlène voerde echter vanaf dat moment de druk nog verder op en kwam heel snel weer langszij (3-3). Hoewel beide teams in de slotfase nog een keer scoorden, viel de uiteindelijke beslissing in de laatste paar tellen van de wedstrijd.

De laatste vrije trap voor Apeldoorn werd door Yasin Erdal snoeihard binnen gepoeierd, waardoor de Apeldoornse captain zijn team de vierde seizoensoverwinning bezorgde en de Mheenhal in extase achterliet.

Futsal Eredivisie: Futsal Apeldoorn – FC Marlène: 5-4 (2-1). 8. Adem Kocak (1-0), 13. Adem Kocak (2-0), 24. Mo Bendadi (3-1), 32. Mo Bendadi (4-4), 40. Yasin Erdal (5-4).

Volledig scherm
Rachid Boughalab (7) en Cihan Özcan worstelen zich door de defensie van FC Marlène © Jos Mulder
Volledig scherm
Futsal Apeldoorn-captain Yasin Erdal (links) benutte in de slotseconde een vrije trap voor de thuisploeg, die daarmee op de valreep de overwinning greep: 5-4. © Pim Velthuizen

Amateurvoetbal