Volledig scherm
PREMIUM
Schalkhaar-trainer Marcel Geestman (r) ontvouwt de plannen die hij en Eric Whittie hebben om de samenwerking tussen amateurclubs en Go Ahead Eagles te bevorderen © Ronny te Wechel

GA Eagles op zoek naar partnerclubs

Hoofd-jeugdopleiding Eric Whittie en Schalkhaar-coach Marcel Geestman gaan op pad om voor Go Ahead Eagles in de komende maanden zo’n vijftien partnerclubs te verzamelen. Het doel: samenwerken met amateurclubs op het gebied van jeugdontwikkeling. De profclub breidt dit seizoen de jeugdopleiding uit met twee elftallen en wil de daarvoor benodigde talenten zoveel mogelijk in de regio oppikken.

De in het voorjaar aangetreden Whittie zet daarmee een koerswijziging in, en hoopt er voor volgend seizoen met de clubs uit te zijn. ,,We lopen op dit moment achter het volk aan”, is zijn zorgwekkende stelling. De band met de amateurclubs is nihil en moet een compleet nieuw leven worden ingeblazen. Om draagvlak te genereren wil de KNVB-docent samen met Geestman, die eveneens werkzaam is bij de voetbalbond als coördinator voetbalontwikkeling, de amateurclubs de helpende hand toesteken.

Amateurvoetbal