Volledig scherm
Jorn Geerligs © jan houwers

Geerligs haalt bij het opgeleefde Reunië zijn gram

Een gemiste strafschop in het slotduel kostte Jorn Geerligs vorig seizoen de topscorersbokaal. Met 35 doelpunten en de titel in de vierde klasse C was er echter weinig reden tot treurnis bij de 24-jarige aanvallende middenvelder van Reünie. In 3A gaat het de Borculoërs nu minder voor de wind, behalve dan de laatste weken.

Dankzij een hattrick van Geerligs won nummer twaalf Reünie zondag bij hekkensluiter Victoria'28 voor de derde keer op rij. De Enschedeërs waren kanonnenvoer (7-2), net als Twenthe een week eerder (7-0). Waar komt die opmars vandaan? 

Zelfspot

Geerligs lacht, overvallen door zelfspot. ,,Eerlijk gezegd speel ik de laatste weken heel weinig, misschien dat het daardoor komt", zegt hij, niet vies van een beetje ironie. Dan serieus: ,,We hebben een hechte groep. Elke training staan er weer minstens veertien, vijftien man op de training, ook toen we bijna onderaan stonden. Dat betekent dat je concurrentie blijft houden en ook weleens buiten de boot kunt vallen, zoals mij is overkomen."

Natuurlijk baalt Geerligs. ,,Maar het teambelang staat voorop", benadrukt hij. ,,Tegen Victoria mocht ik het proberen als rechtsbuiten, terwijl ik normaal op 10 sta. Ik denk dat ik het juiste signaal heb afgegeven aan de trainer."

Fanatieke trainer

Sinds januari is dat Vordenaar Peter Jansen, na de breuk met Arno Knapen. ,,Een heel fanatieke trainer. De resultaten bleven eerst uit, maar het lijkt erop dat de trainerswissel nu zijn vruchten begint af te werpen." Vooral de 2-1 zege op Glanerbrug gaf vertrouwen. ,,Als we twee keer winnen, is de kans op directe handhaving groot. Daar gaan we voor." Met Geerligs als rechtsbuiten? ,,Al sta ik rechtsback, dat maakt me niet uit."

Met veertien goals is hij weer clubtopscorer, al blijft de bokaal ver buiten bereik. Denkt hij nog weleens aan de gemiste strafschop van vorig seizoen? ,,Het leek op het afscheid van Robin van Persie bij Feyenoord. Iedereen wilde mij laten scoren, dan gaat het vaak júíst mis."

Amateurvoetbal