Gefrustreerd Flevo Boys neemt nog punt mee tegen HZVV (1-1)

HOOFDKLASSEFlevo Boys heeft in de tweede competitiewedstrijd op de valreep een punt gepakt. In een voor de polderploeg zichtbaar frustrerende tweede helft knalde Timon Rorije zijn ploeg pas in de extra tijd naast HZVV (1-1). 

Flevo Boys had in een onderhoudende eerste helft het meeste balbezit, maar de polderploeg kon dit maar moeizaam omzetten in doelrijpe kansen. De spaarzame kansrijke schoten van Madih Doufikar en Arnoud Post werden geblokt. Aan de andere kant was HZVV wel trefzeker toen Sander Dzemidzic een aanval in twee instanties afrondde. Vlak voor rust verknalde Rorije een grote kans voor Flevo Boys.

Na de pauze werd een nieuwe inzet Rorije op de lijn gekeerd. Met het verstrijken van de tijd nam de frustratie bij de thuisclub zichtbaar toe en kreeg de Drentse herintreder in de counter de grootste kans. Pas in de ultieme slotfase kreeg Flevo Boys weer een grote mogelijkheid, maar wederom Rorije stuitte op de keeper. Mede hierdoor was de opluchting bij de aanvaller extra groot toen hij diep in blessuretijd alsnog de verdiende gelijkmaker scoorde.

Hoofdklasse B: Flevo Boys - HZVV 1-1 (0-1). 27. Sander Dzemidzic 0-1, 90+4. Timon Rorije 1-1.

Volledig scherm
Flevo Boys zette HZVV vaak onder druk, maar sloeg pas op de valreep toe. © Peter Dekkers

Amateurvoetbal