Volledig scherm
Jan Hooiveld maakte in zijn eerste wedstrijd voor Genemuiden indruk met een werelds doelpunt. © Helmich Lubberts

Genemuiden knalt uit de startblokken tegen DETO

Was Genemuiden nou zo goed, of DETO zo slecht? Die vraag kwam na de ouverture op De Wetering (5-1) naar boven, maar de waarheid zal ergens in het midden liggen.

Sportclub Genemuiden zal in de komende weken teams treffen die sterker zijn dan de herintreder uit Vriezenveen. DETO speelde een kwartier heel behoorlijk, maar trof het niet met een tegenstander die de eerste kansen meteen benutte. Via Kavak en Eenkhoorn – na een aanval uit het boekje – was het binnen twintig minuten 2-0. Daarna zorgde Jan Hooiveld voor het eerste werelddoelpunt van dit seizoen; vanaf een meter of dertig vertrok de bal met een enorme boog richting kruising.

Omdat Genemuiden pas bij een 4-0 stand de eerste kansen miste, bleef een monsterscore uit. DETO kon zelfs de spreekwoordelijk eer redden via een strafschop, veroorzaakt door Nick Buitink. ,,Het is jammer dat je de vijfde en zesde kans mist’’, zei trainer Jan van Raalte, die verder weinig reden tot klagen had.

Hattemer Kay Velda kon in het laatste half uur zijn debuut maken, in de week dat zijn overgang van DVS’33 naar Genemuiden werd beklonken.

Hoofdklasse B: SC Genemuiden – DETO 5-1 (4-0). 7. Omar Kavak 1-0, 19. Sijmon Eenkhoorn 2-0, 37. Jan Hooiveld 3-0, 45. Kavak 4-0, 57. Hooiveld 5-0, 70. Caplan Soumaoro 5-1.

Amateurvoetbal