Volledig scherm
Omar Kavak (boven, in duel tegen Flevo Boys) kon Genemuiden in het eerste oefenduel niet aan een doelpunt helpen. © Foto Freddy Schinkel

Genemuiden verliest eerste oefenduel, Flevo Boys boekt zege

OEFENWEDSTRIJDENDe voorbereiding van SC Genemuiden op het nieuwe seizoen is begonnen met een nederlaag. De hoofdklasser verloor zaterdag op eigen veld van HSC'21 uit de derde divisie (0-1).

Burak Babuloglu was de matchwinner met zijn treffer, twaalf minuten voor tijd. Het drastisch gewijzigde Genemuiden kreeg in de eerste helft via topscorer Omar Kavak een paar redelijke kansen.

SC Genemuiden speelt in het eerste deel van de voorbereiding dinsdag nog bij ONS Sneek. De trainingen worden daarna hervat op 6 augustus.

Met Genemuiden hebben meer hoofdklassers de aanloop naar het seizoen verdeeld over twee blokken. Urk verloor een oefenduel bij ONS Sneek door een late tegentreffer (3-2). Flevo Boys boekte dankzij een doelpunt van Maarten Mesu in de eindfase een zege tegen Be Quick 1887: 1-0.

Ook eersteklasser d’Olde Veste stond al op het veld, de wedstrijd bij Harkemase Boys uit de derde divisie ging kansloos verloren (3-0).

Amateurvoetbal