Volledig scherm
Wouter Groot Lipman volgt Johan van Ommen na dit seizoen op als trainer van Sportclub Deventer. © Jeffrey Hurenkamp

Groot Lipman verruilt Broekland voor Sportclub Deventer

trainerscarrouselWouter Groot Lipman is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Sportclub Deventer. De huidige oefenmeester van Broekland en de vierdeklasser uit Deventer zijn een verbintenis van twee seizoenen overeengekomen. 

Het doel van Sportclub Deventer is met de huidige selectie en met inpassing van zoveel mogelijk eigen jeugdspelers een stabiele vierdeklasser te worden. In het huidige seizoen staat Sportclub voorlaatste in 4F, met tien punten uit evenzoveel duels. 

Groot Lipman vervangt in Deventer Johan van Ommen, die het na vier seizoenen voor gezien houdt. Door de grote aanwas van jeugdleden spelen alle jeugdteams minimaal in de eerste klasse, jongens O19 zelfs in de hoofdklasse. Eén van de belangrijkste opdrachten voor Groot Lipman is de talenten verder te ontwikkelen en te laten doorstromen naar het eerste elftal.  

‘Bruisende club met potentie’

,,Ik ben verheugd dat ik zo snel en overtuigend met Sportclub Deventer een overeenkomst heb kunnen sluiten”, zegt Groot Lipman. ,,Een bruisende club, met mogelijkheden en potentie. Ik merk dat met betrekking tot Deventer voetbalclubs vaak wordt gesproken over de vele spelersmutaties, maar het spreekt mij enorm aan dat Sportclub Deventer met zoveel mogelijk ‘eigen jongens’ de selectie vorm wil geven, om op termijn een stapje hogerop te komen.”

Groot Lipman was voor zijn functie bij Broekland actief als (jeugd)trainer bij Colmschate’33 en Nieuw Heeten. Met Broekland staat hij na de zege van zondag op koploper Holten (2-1) op de vierde plaats in 4G.

Amateurvoetbal