Volledig scherm
Dieze West-aanvaller Gwedelidze wordt vervangen. © Mark de Rooij

Hardleers Dieze West verliest weer

ZWOLLE – Dieze West wacht na zeven wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. De zondaghoofdklasser gaat op eigen veld met 2-4 ten onder tegen RKHVV.

Stephan Rahantoknam zucht maar eens diep. De trainer moet niet voor het eerst dit seizoen concluderen dat Dieze West zichzelf in de vingers snijdt. Het begint prima aan de wedstrijd en komt op 1-0, maar verzuimt vervolgens de score uit te breiden. Twee slippertjes achterin, waarin de tweede op naam van doelman Tireilly Schmidt wel heel opzichtig is, maken dat de voorsprong in drie minuten tijd wordt omgedraaid in een achterstand. “Die tweede is echt genant. Vre-se-lijk, als je zo gaat verdedigen. Dat lijkt echt helemaal nergens naar. Michael (Wolf) speelt die bal terug op de keeper en die moet gewoon de bal wegrossen.” Keeper Schmidt wil het echter voetballend oplossen, en dat gaat helemaal mis. Hij verliest de bal aan Sander Kooper, die Wessel van der Horst aanspeelt en de spits op een presenteerblaadje de 1-2 aanreikt.

Frisse moed
Wat Dieze West vervolgens tot aan de pauze laat zien, lijkt helemaal nergens naar, maar in de tweede helft begint het weer met frisse moed en komt het al snel langszij. De 2-2 is een ‘lucky goal’ van Mohammed Ali Pour Asli, die een voorzet zo het doel in ziet zeilen, maar het is precies wat de kwakkelende hoofdklasser nodig heeft. Staat het uiteindelijk weer met lege handen. Bij een eigen counter is Dieze West iets te gretig en vergeet het de ‘restverdediging’, wat volgens trainer Rahantoknam indirect het gevolg is van de 2-3. RKHVV is dodelijk in de omschakeling. Dat zijn ze nogmaals in de blessuretijd van de wedstrijd: 2-4. Caleb Rahajaan laat even daarvoor namens Dieze West een kans op 3-3 liggen.

Dieze West blijft hekkensluiter met twee puntjes uit zeven duels. “We zijn hardleers”, concludeert Rahantoknam, die volgende week weer kan beschikken over aanvoerder Nejim El Atiaoui. De middenvelder was samen met eerste doelman Danny van der Vegt geschorst na een rode kaart in de vorige wedstrijd. Dieze West moet Van der Vegt nog een wedstrijd missen.

Dieze West - RKHVV 2-4 (1-2).
5. Saba Gwedelidze 1-0, 25. Wessel van der Horst 1-1, 27. Van der Horst 1-2, 48. Mohammed Ali Pour Asli 2-2, 58. Irey Sadal 2-3, 90+3. Nick Stienstra 2-4.

Tweets over #dierkh from:sportstentorzwo

Amateurvoetbal