Volledig scherm
Het verlies van Harfsen in beeld gevangen. © Aaron Loupatty

Harfsense hoop op promotie door vroege goal weggeblazen

vervlogen droomNa vorig jaar in de eerste ronde al gestrand te zijn, was er dit jaar meer hoop voor Harfsen om te promoveren naar de derde klasse. De ploeg van Wilco Laconi speelde in de finale van de nacompetitie tegen derdeklasser Voorwaarts Vriezenveensewijk. Het duel eindigde in een deceptie voor Harfsen: 2-1 verlies.

Het duel in Nijverdal begon direct dramatisch voor Harfsen. Vlak na de aftrap kwam Joost Veeneman in de problemen. Hij wilde de bal wegwerken, maar schoot de bal tegen Voorwaarts-speler Mauro Slatius, waarna de bal het Harfsense doel inrolde. Protesten vanwege een handsbal werden weggewoven.

De rest van het duel moest Harfsen het dus zien op te nemen tegen een sterk verdedigende Voorwaarts dat alleen aan kansen kwam door te counteren na mislukte aanvallen van de ploeg van Laconi. Harfsen kreeg steeds meer controle over de wedstrijd, maar grote kansen afmaken lukte het team niet. 

Toen de rood-witten in de tweede helft gebruik ging maken van de wind ontstonden er meer gevaarlijke duels voor het doel. Op die manier probeerde ook keeper Joost Veeneman zijn vroege fout weg te werken, dat lukte bijna. 

Vijf minuten voor tijd kreeg Veeneman ploeggenoot Jasper Klumper voor het doel dankzij de wind die de bal in zijn greep had. Klumper kwam daardoor oog-in-oog te staan met keeper Dinand Stuifzand, maar Klumper schoot de bal hopeloos over het doel. 

Direct daarna kwam Voorwaarts uit een snelle counter op 2-0, opnieuw door Slatius. Met nog een klein beetje hoop ging Harfsen nog vol in de aanval. Maar verder dan een goal van Mark Wuestman kwam Harfsen niet. Daarmee viel de promotiedroom in duigen voor Harfsen, dat met een nederlaag afscheid neemt van trainer Wilco Laconi.

Voorwaarts Vriezenveensewijk – Harfsen 2-1 (1-0). 1. Mauro Slatius 1-0, 86. Slatius 2-0, 90. Mark Wuestman 2-1.

Amateurvoetbal