Volledig scherm
Ramon Flokstra ruilt ESC in de zomer in voor Hattem, dat de selectie ingrijpend verandert. © Henri van der Beek

Hattem maakt selectie groter met Flokstra en Liefers

SPELERSCARROUSELVV Hattem bouwt flink aan de selectie voor komend seizoen. De derdeklasser heeft Ramon Flokstra en Rowan Liefers bereid gevonden het geel en blauw aan te trekken.

Flokstra (23) keert daarmee terug bij de club waar hij in de jeugd voetbalde. De aanvallende middenvelder stapte over naar de opleiding van PEC Zwolle en belandde via SVI bij ESC. Flokstra zat vijf seizoenen in de eerste selectie van de Elburgers, maar voetbalde er sinds januari niet meer. Hij was één van de spelers die de deur sloot na een intern conflict met het bestuur.

Doelman Liefers komt ook naar Hattem. De jonge goalie (17) wordt overgenomen van TKA uit Apeldoorn. De Hattemers hadden behoefte aan een sluitpost, omdat reserve Alko Sok naar WVF verkast en eerste keus Stefan de Weerdt twijfelt over zijn toekomst.

Hattem kent een moeizaam seizoen en speelde zich zaterdag veilig. De selectie had een impuls nodig, omdat diverse spelers stoppen of vertrekken. Naast Flokstra en Liefers trok de club ook al Wesley van Winsum (Go Ahead Kampen), Olaf Bögemann (keert terug uit China), Koen van de Waeter, Uzair Goelab (Be Quick’28) en Joël Carrot (WVF) aan.

Amateurvoetbal