Volledig scherm
Corstiaan Altenburg zoekt de aanval en stormt naar voren toe. © Sander Kruitbos

Heerde pakt in half uur tijd een punt

Tweede klasseHeerde grijpt een punt tegen Zuidwolde: 1-1. De Heerdernaren zochten door de geringe speeltijd vol de aanval en de bezoekers zakten in.

Heerde begon de wedstrijd met een 0-1 achterstand. De wedstrijd tegen Zuidwolde eerder dit seizoen werd gestaakt na krap een uur spelen vanwege een blessure van de scheidsrechter.

Heerde koos, met slechts vijfendertig minuten te gaan, voor een fel begin. Heerde-speler Nick Wijenberg vond het gaatje in de verdediging en haalde uit. De keeper redde knap. Daarna was Wijenberg nogmaals dichtbij, maar weer vond hij de keeper op zijn pad.

Ondanks de achterstand hanteerde Heerde niet de opportunistische lange bal, maar het koos voor een hoog tempo en snelle passes. De spelers van Zuidwolde schuwden de harde tackle niet. Scheidsrechter Teun van der Velden liet veel doorgaan, hield de kaarten op zak.

In de tweeëntachtigste minuut sloeg Corstiaan Altenburg toe voor Heerde. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied en haalde verwoestend uit: 1-1. Daar bleef het bij.

Noord, 2k: Heerde - Zuidwolde 1-1 (0-1). 31. Frans Capellen 1-0, 82. Corstiaan Altenburg 1-1. Bijzonderheid: de wedstrijd werd eerder dit seizoen na 55 minuten gestaakt bij een 0-1 stand. 

Amateurvoetbal