Volledig scherm
Luc Fakkert scoort en haalt de bal uit het net. © Gerard Vrakking

Heino handhaaft zich na monsterscore

videoVoor beide ploegen betrof het een cruciaal treffen, maar Heino had geen kind aan directe concurrent WAVV. De ploeg uit Wageningen werd gekleineerd en droop af met een 6-0 nederlaag.

Heino heeft zich in het jubileumjaar verzekerd van nog een jaar eerste klasse voetbal. Dat handhaving voor de 50-jarige pas drie wedstrijden voor het einde van de competitie zijn beslag kreeg was onverwachts en teleurstellend, maar de wijze waarop het gebeurde zeer overtuigend. Vanaf de eerste minuut werd WAVV bij kop en kont gepakt en over het veld heen en weer geslingerd. De thuisploeg scoorde in de eerste helft drie keer, maar dat had minstens het dubbele moeten zijn. Gas terugnemen deed Heino pas toen binnen het uur voetballen de 6-0 op het scorebord stond.

Na afloop van de wedstrijd was het feest van geringe omvang. Blije gezichten vanwege de handhaving waren er zeker, maar wel met de realiteitszin dat Heino gedurende het seizoen te lang gezocht heeft naar de juiste afstemmingen op het veld. Aanvoerder Rik Keijzer zag de blamerende nederlaag tegen Tubantia, 2-3 na een 2-0 voorsprong, als het kantelpunt dit seizoen. De 19 punten uit de aansluitende acht wedstrijden zetten de woorden van de aanvoerder kracht bij.

De laatste twee wedstrijden van het seizoen staan in ieder geval niet meer in het teken van het redden van het vege lijf, maar van het afscheid van spelers zoals Keijzer.

Heino - WAVV 6-0 (3-0)
14. Luc Fakkert 1-0, 32. Jason Pham 2-0, 39. Bram Eijkelkamp 3-0, 53. Robin Gerritsen 4-0, 55. Luck van de Burg 5-0, 60. Marius Deckers 6-0

Amateurvoetbal