Meerdere scheidsrechters fluiten dit weekend op de amateurvelden op een eerder tijdstip af in verband met de wedstrijd van het Nederlands elftal.
Volledig scherm
PREMIUM
Meerdere scheidsrechters fluiten dit weekend op de amateurvelden op een eerder tijdstip af in verband met de wedstrijd van het Nederlands elftal. © Ron Hoenson / Fons Sluiter, Huissen

Help, ik moet voetballen als Oranje speelt! Zo lossen clubs in deze regio dat op: ‘Het is een rare situatie’

updateHet Nederlands elftal trapt zaterdagmiddag om vier uur af voor de achtste finale op het WK tegen Amerika. Voor veel zaterdagclubs in deze regio geeft dat een probleem: het eerste elftal begint vaak om half drie, waardoor de meeste wedstrijden nog aan de gang zijn als Oranje is begonnen. Wat nu?

5 reacties

 • Henk Janssen

  2 maanden geleden
  Het spel van Nederland is toch niet om aan te zien, dus kun je beter zelf voetballen
 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  Help, ik moet poepen als oranje speelt.
 • JW Roskam

  2 maanden geleden
  gigantische onzin, hoeveel mensen moeten er wel niet werken tijdens de wedstrijd en bijgevolg ook niet kunnen kijken. als je andere verplichtingen hebt is dat nu eenmaal zo. iedere sport heeft zijn liefhebbers, maar je kunt nu 1maal niet alles van je sport zien. dus gewoon doorgaan, niet zaniken en moeilijk doen, zielige amateurtjes zeg. als je sporter bent, wil jezelf spelen, en niet kijken naar anderen. anders ben je geen goede sporter, maar ja, amateurtjes he.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  13.30 uur begint de wedstrijd van het eerste. Daarna gezamenlijk op een groot scherm voetbal kijken in de kantine.
 • J Beets

  2 maanden geleden
  Wat een nonsens. Iedereen heeft wel eens dat er twee dingen tegelijk plaatsvinden. Dat het kiezen. Als je ervoor hebt gekozen om zelf te voetballen gaat dat toch zeker voor boven het kijken naar anderen die voetballen. Ik weet dat in 1985 op de dag van de Elfstedentocht gewoon heerlijk zelf een schaatstocht heb gereden en een Elfstedentocht is nog wel even iets anders dan een evenement als een WK dat elke 4 jaar plaats vind en waar je dan 1 wedstrijd zou moeten “missen”.