Na jaren van steeds ‘net niet’, telt dit seizoen alleen de titel in de eerste klasse voor Rohda Raalte en trainer Frank Tempelman: ,,Dit jaar zijn de voorwaarden eigenlijk optimaal.”
Volledig scherm
PREMIUM
Na jaren van steeds ‘net niet’, telt dit seizoen alleen de titel in de eerste klasse voor Rohda Raalte en trainer Frank Tempelman: ,,Dit jaar zijn de voorwaarden eigenlijk optimaal.” © Orange Pictures/Wim Busschers

Het seizoen van de waarheid voor Rohda Raalte: ‘Dit jaar moet het gebeuren’

titelaspiratiesDe ambities zijn jaarlijks onveranderd hoog, maar de terugval na de winterstop is keer op keer pijnlijk en onverklaarbaar voor Rohda Raalte. De eersteklasser speelt niet meer louter voor het applaus en de bloemen. Alleen de titel telt, erkent trainer Frank Tempelman. ,,In de groep leeft het wel, dat het dit jaar moet gebeuren.”

Het ‘huwelijk’ tussen Rohda Raalte en Frank Tempelman gaat het vijfde seizoen in, maar is nog steeds zo fris als pas gemaaid gras in het voorjaar. Wie mocht denken dat er scheurtjes in de samenwerking tussen club en trainer zijn ontstaan na verschillende teleurstellende seizoensafsluitingen, komt bedrogen uit. De tevredenheid met elkaar is als een warme deken voor beide partijen. Maar ook de houdbaarheid van deze relatie kent zijn grenzen. Het seizoen van de waarheid staat voor de deur en dit jaar zijn de voorwaarden beter dan ooit. Het kampioenschap in de eerste klasse moet daar het gevolg van zijn.

Amateurvoetbal