Volledig scherm
portret nick dokman © eigen beeld

‘Het wordt een open wedstrijd, die Wijhe gaat winnen’

TITELSTRIJDNick Dokman van Wijhe verwacht dat zijn ploeg zondag officieus de titel pakt. ,,Ik heb tegen vrienden gezegd dat ik denk dat we met 3-1 of 4-1 gaan winnen in Lochem", zegt de aanvoerder.

Het veranderde niet veel aan het uitgangspunt voor de topper bij de runner-up in de derde klasse B van het zondagvoetbal. Maar pijn deed het wel: de 2-2 die Wijhe afgelopen zondag in de extra tijd nog om de oren kreeg tegen Witkampers.

In eigen hand

,,Net als voor dat duel geldt nog steeds dat we overmorgen aan een gelijkspel genoeg hebben om de zaak in eigen hand te houden. Maar toch, de blessuretijd was al bezig toen wij de 2-1 maakten. Ik zei nog tegen onze spitsen: niet te lang juichen, rustig aan en denk aan de organisatie. Maar een lullig misverstand tussen onze keeper en de rechtsback leverde toch nog de gelijkmaker van Witkampers op."

In 2016 degradeerde Wijhe na acht seizoenen uit de tweede klasse. Met nog de wedstrijden tegen de nummers twee (Lochem) en drie (Turkse Kracht) voor de boeg, is de koploper nu een voorname titelkandidaat.

Laatste man en aanvoerder Dokman, die sinds zijn debuut in 2012 minder dan een vuistvol competitiewedstrijden miste, denkt dat zijn ploeg klaar is voor de felbegeerde promotie.

Gelijkspel

,,Dat is eerder wel gebleken tijdens oefenwedstrijden tegen Rohda Raalte en Heino", vertelt Dokman. ,,We gaan niet op voorhand voor een punt. In mijn zeven seizoenen hier heb ik nog nooit op een gelijkspel gespeeld. Als het tien minuten voor tijd nog gelijk staat, dan wel natuurlijk. Maar dat verwacht ik niet. Het wordt een open wedstrijd, tussen twee ploegen die willen voetballen."

Amateurvoetbal