Rutger Etten en Ravelino Junte waren samen goed voor drie doelpunten voor HHC in het duel met Spakenburg.
Volledig scherm
Rutger Etten en Ravelino Junte waren samen goed voor drie doelpunten voor HHC in het duel met Spakenburg. © BSR Agency/Soccrates

HHC droogt Spakenburg af met ruime cijfers

Tweede divisieHHC Hardenberg heeft met 6-1 gewonnen van Spakenburg. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten had de hele wedstrijd de controle en liep na rust uit naar een monsterscore.

Voor Koos Werkman liep de terugkeer bij HHC, waar hij de afgelopen vijf jaar speelde, anders dan hij had gehoopt. In het eerste half uur was er nog niets aan de hand, omdat HHC de kansen miste, maar na dertig minuten schoot Ravelino Junte raak. De buitenspeler van HHC beloonde zichzelf met een doelpunt na een paar flitsende acties. Pas in de tweede helft zou HHC het overwicht op het veld ook op het scorebord overbrengen.

Rick Hemmink maakte snel na rust de 2-0. Rutger Etten, die inviel voor Nick de Bondt, tekende na een uur spelen voor 3-0. Daarna scoorde Spakenburg via Roy Castien uit een strafschop, maar dichterbij dan 3-1 kwamen ze niet. HHC had het vizier op scherp gezet en nadat Spakenburg verder moest met tien man (rood voor Castien) breidde de thuisploeg de voorsprong uit. Serge Fatima kopte binnen uit een voorzet van Glen Kobussen, waarna Hemmink en Etten beiden hun tweede van de wedstrijd maakten en de verpletterende zege werd bevestigd (6-1).

Na vier wedstrijden heeft HHC Hardenberg negen punten verzameld. Volgende week mag de ploeg op bezoek bij Kozakken Boys. Spakenburg kent een moeilijke seizoensstart met nog maar één punt.

Tweede divisie: HHC Hardenberg - Spakenburg 6-1 (1-0). 31. Ravelino Junte 1-0, 53. Rick Hemmink 2-0, 61. Rutger Etten 3-0, 64. Roy Castien 3-1 (strafschop), 70. Serge Fatima 4-1, 78. Hemmink 5-1, 88. Etten 6-1. Rode kaart: 84. Castien (Spakenburg). 

Amateurvoetbal