Volledig scherm
HHC Hardenberg heeft met Nick de Bondt (in duel met Makr Pabai) een kleurrijke buitenspeler vastgelegd. © Orange Pictures/Johan Wolff

HHC gaat onderuit in eerste oefenwedstrijd

OEFENWEDSTRIJDHHC Hardenberg is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag. Jong FC Utrecht nam afstand in de eerste helft en hield daarna - moeizaam - het voordeel vast (1-2).

Waar veel amateurclubs net aan de vakantie zijn begonnen, is HHC al uitgerust. Met een reeks oefenwedstrijden gaat het aan één stuk door naar de start van de competitie in de tweede divisie, op 24 augustus bij Koninklijke HFC.

Trainer Gert Jan Karsten heeft een grote selectie, met voorlopig vier nieuwe spelers: Nick de Bondt, Gersom Klok, Stephen Warmolts en Serge Fatima. HHC is nog met één ‘aankoop’ in onderhandeling. Voor de eerste wedstrijd heeft de coach alles flink door elkaar gegooid, oude bekenden spelen met nieuwelingen en de jeugdspelers die aan de selectie zijn toegevoegd.

Met name in de tweede helft maakt HHC een redelijke indruk. Herintreder Klok scoort op aangeven van Rens van Benthem en in de slotfase - met her en daar wat opborrelende irritaties - is de gelijkmaker nog dichtbij. Het Jong FC Utrecht van René Hake, dat op 2 augustus al aan de competitie begint, houdt evenwel stand.

HHC speelt in de komende weken nog op eigen veld tegen Jong PEC Zwolle (20 juli), VVOG (27 juli) en Jong FC Twente (3 augustus).

HHC - Jong FC Utrecht 1-2 (0-2). 11. Hicham Acheffay 0-1, 20. Jonas Arweiler 0-2, 88. Gersom Klok 1-2.

Amateurvoetbal