Volledig scherm
Serge Fatima was met een dieptepass bij het eerste doelpunt weer belangrijk voor HHC. © BSR Agency/Orange Pictures/Arnold Verkade

HHC geniet van een geweldige zaterdag

TWEEDE DIVISIEDrie punten voor HHC Hardenberg en Katwijk, de grootste concurrent, laat drie punten liggen. Aan de blauwe kant van de Westmaat in Spakenburg is oranje en zwart dik tevreden (1-3).

Noem het zakelijk, de zege van de koploper. HHC is in Spakenburg beter - ingespeelder vooral - dan de opponent. Trainer Gert Jan Karsten ziet ook dat zijn ploeg niet in de war raakt van het tegendoelpunt in de eerste minuut. Robin Eindhoven, de lange spits, kan inkoppen na een voorzet van Vince Gino Dekker.

Maar HHC staat op de eerste plaats, en straalt vertrouwen uit. De gelijkmaker komt zo uit een trainingsvorm; als Jurjen Mannes en Rob van der Leij samen door het hart van de blauw defensie combineren. Vlak voor rust speelt Mannes ook de hoofdrol bij het breekpunt van de wedstrijd. Doelman Leon ter Wielen komt na een terugspeelbal in de verdrukking. De keeper knalt vol op de kuiten van Mannes, die de tegenwoordigheid van geest heeft om de bal op te pikken en vanaf zestien meter in het doel te lepelen (1-2).

 Mannes verdwijnt geblesseerd van het veld. Maar Rick Hemmink valt lekker in, hij is betrokken bij het derde doelpunt. Zijn voorzet wordt door Ravelino Junte afgewerkt en daarmee is de strijd beslist. Het enige dat Karsten zijn team ‘verwijt’ is dat er geen grote uitslag op het bord komt, zoals in het eerste duel (6-1). Maar veel meer valt er niet te mopperen.

Tweede divisie: Spakenburg - HHC Hardenberg 1-3 (1-2). 1. Robin Eindhoven 1-0, 14. Jurjen Mannes 1-1, 44. Mannes 1-2, 56. Ravelino Junte 1-3.

Amateurvoetbal