Volledig scherm
Een balende Gert Jan Karsten en Rob van der Leij verlaten het veld op De Boshoek. © Proshots

HHC Hardenberg nog altijd puntloos na onfortuinlijke verliespartij

HHC is na twee duels in de tweede divisie nog altijd zonder punten. Op het eigen sportpark De Boshoek gingen de oranjehemden enigszins ongelukkig onderuit tegen promovendus Scheveningen: 0-1.

De eerste helft had niet veel om het lijf. De seizoensouverture ging voor zowel HHC als Scheveningen verloren en dus was het voorzichtigheid troef. Behoudens een kansje voor spits Rob van der Leij was de thuisploeg niet gevaarlijk. De bezoekers evenmin. Coach Gert Jan Karsten bracht na rust Shkodran Metaj binnen de lijnen voor Joël Amakodo en dat pakte goed uit. Metaj zorgde voor gif en spoorde zijn ploeg aan tot meer aanvallende impulsen. Echter, kansen waren aan Sargon Gouriye en Rob van der Leij niet besteed, terwijl Scheveningen-back Kevin Gomez met een gekke terugkopbal nog bijna zijn eigen doelman verschalkte.

Waar HHC de kansen liet liggen, was het Scheveningen dat wél doel troef. In een moment van onoplettendheid verspeelde Ryan Snelders de bal en spits Tim Peters wist wel raad met het buitenkansje: 0-1. De Hardenbergers – doelman Ramon Nijland incluis – probeerden in de slotfase nog met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar slaagden daar niet in.

Daardoor staat de teller na twee wedstrijden nog altijd op nul punten. De eerste competitiewedstrijd op bezoek bij Jong Sparte ging immers eveneens verloren, net als de bekerwedstrijd tegen OFC (0-3). Volgende week zaterdag gaan Karsten en de zijnen op bezoek bij het stugge VVSB.

HHC Hardenberg – Scheveningen 0-1 (0-0). 82. Tim Peters 0-1. 

Amateurvoetbal