Volledig scherm
De terugkeer van Gersom Klok bij HHC is door een zware kwetsuur van korte duur. © Orange Pictures/Johan Wolff

HHC is Gersom Klok door zware blessure een seizoen kwijt

zware blessureEen zware tegenvaller voor HHC Hardenberg. Nog voor de start van de competitie in de tweede divisie raakt de ploeg Gersom Klok kwijt. De routinier (28) mist dit seizoen vrijwel zeker door een kruisbandblessure.

Klok keerde in de zomer na drie seizoenen bij FC Emmen terug bij HHC, om een dragende rol te vervullen in het team. Hij raakte dinsdag zwaar geblesseerd in de oefenwedstrijd bij HSC'21 in Haaksbergen (0-6 winst), de achterste kruisband is afgescheurd.

,,Het is een persoonlijk drama voor Gersom en een grote domper in onze voorbereiding’’, reageert trainer Gert Jan Karsten op de website van de club. ,,Uit het niets heb je een speler minder in de selectie. Maar het is bovenal voor Gersom Klok heel sneu. Hij heeft uit maatschappelijk oogpunt voor Hardenberg gekozen en dat dit nu in de war wordt geschopt is heel zuur. Dit verdient hij niet.”

De selectie van HHC was nog niet helemaal compleet. Door het wegvallen van Klok zal de club de komst van een extra nieuwe speler overwegen. De competitie begint over anderhalve week, met een uitwedstrijd bij Kon. HFC in Haarlem.

Amateurvoetbal