Volledig scherm
Serge Fatima (r) van HHC viert zijn goal met Glenn Kobussen. © BSR Agency

HHC wint van Kon. HFC en blijft koploper

Tweede divisieHHC heeft vanmiddag een knappe overwinning geboekt op Koninklijke HFC (3-0). De ploeg van trainer Gert Jan Karsten wint hiermee voor de zesde keer op rij, iets wat HHC nog nooit heeft gepresteerd in de tweede divisie. ,,Dit laat wel zien waartoe deze groep toe in staat is’’, vertelt de winnende trainer.

De eerste helft was allesbehalve goed. De wil om winnen was er wel, maar het kwam er bij beide ploegen niet uit. Er waren geen grote kansen, die leken bewaard te worden voor de tweede helft. Na een uur voetballen was het Serge Fatima die met een knappe kopbal de Hardenbergers op 1-0 zette tegen de nummer vier van de tweede divisie.

Na zeventig minuten voetballen mocht Nick de Bondt invallen bij HHC. Dit bleek een gouden ingreep te zijn van Karsten, De Bondt schoot enkele minuten later een vrije trap strak in de kruising. De blijheid was duidelijk te zien bij de aanvaller. ,,Ik trok mijn shirt uit, dat was misschien niet helemaal slim’’, zei De Bondt. ,,Maar uit emotie doe je soms rare dingen’’.

In de slotfase was het Joël Amakodo die de eindstand bepaalde op 3-0. De concurrentie van HHC maakte geen fouten, waardoor de voorsprong op nummer twee Katwijk drie punten blijft.

Tweede divisie: HHC - Kon. HFC 3-0 (0-0). 57. Serge Fatima 1-0, 73. Nick de Bondt 2-0, 90+4. Joël Amakodo 3-0. 

Amateurvoetbal