Volledig scherm
Edip Biberoglu in duel met HHC'er Mark Veldmate. Foto: Proshots/Cor Lasker

HHC zet reparatie door tegen AFC

HARDENBERG – Met de overwinning van HHC Hardenberg op AFC Amsterdam (1-0) zet de ploeg van coach Gert Jan Karsten een volgende stap in de reparatie van de slechte seizoenstart.

Na tien wedstrijden zonder winst werden er in de laatste vijf duels tien punten gehaald. Dit keer dankt HHC aanvoerder Glenn Kobussen.

Het veld op De Boshoek was bedekt met een flinke laag mist. Dat zag ook AFC-supporter Jack van Gelder, die met zijn constante sigarenrook bijdroeg aan het nevelgordijn. Gelukkig waren de oranje en blauwe shirts op het veld goed genoeg te herkennen. Nadat HHC in de openingsfase via Mark Veldmate en Skhodran Metaj twee grote kansen kreeg, werd de eerste helft zonder grote mogelijkheden voortgezet. De aankondiging van warme chocolademelk met slagroom was het enige moment dat onder de supporters voor opwinding zorgde.

Tien minuten na rust was het Glenn Kobussen die de wedstrijd met een doelpunt openbrak. Nadat de aanvoerder van HHC de bal van Veldmate kreeg, twijfelde hij geen moment. Van zo’n twintig meter werkte Kobussen de bal met een harde trap in het doel. Het bleek het beslissende doelpunt waardoor HHC met 1-0 won van AFC.

HHC Hardenberg – AFC 1-0 (0-0). 56. Glenn Kobussen 1-0.

Tweets over #hhcafc from:jesperlangbroek OR from:sportstentorzwo since:2016-11-23

Amateurvoetbal