Volledig scherm
Hierden juicht na de 2-1 van Donovan Bock. © Foto van de Biezen

Hierden boekt zeer welkome driepunter

EERSTE KLASSEHierden heeft op een kletsnat sportpark Mheenzicht een dik verdiende overwinning geboekt. Het duel tegen DOS’37 werd in een 3-2 overwinning omgezet. Een geweldige morele opsteker zo voor het winterreces.

Het eerste wapenfeit was voor DOS’37. Maar de stift van Ronald te Morsche ging over de goal van Nick Grootkarzijn. Aan de andere kant was Gert Boonen het dichtst bij de openingsgoal, maar zijn kopbal werd gepareerd door doelman Patrick Nitert. 

Het beste van het spel kwam van Hierden. Maar zoals wel vaker dit seizoen viel de goal aan de andere kant. Uit een hoekschop mocht aanvoerder Jaap Mulderij zomaar binnen knikken. De Hierdenaren bleven bij de les en gingen door met goed voetballen. De bedrijvige Boonen en de geweldige vrije trappen van Donovan Bock vormden een continue gevaar voor de Vriezenveners. De gelijkmaker kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Boonen reageerde het meest alert uit een strakke hoekschop van Bock. Op slag van rust werd het nog mooier voor Hierden. Bock kon vogelvrij, op randje zestien, de hoek uitkiezen: 2-1.

Koud uit de kleedkamer dacht iedereen aan een goal voor Hierden. Maar de inzet van Bock, uit een sublieme bal van Boonen, eindigde in het zijnet. Hierna ranselde keeper Nitert nog een kopbal van Boonen uit de hoek en hield zo zijn ploeg op de been. Na dik een uur spelen wist aanvoerder Dominique Denzel de marge te vergroten. Boonen bediende Denzel en oog in oog met Nitert bleef hij uiterst kalm. Hierden kreeg hierna kans op kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Dani Cloteda en Tim Brockhoff hadden hun vizier niet op scherp staan. De situatie werd toch nog even hachelijk door een eigen doelpunt van Casper Krop.

Maar de Hierdenaren hielden stand en boekten de tweede overwinning van het seizoen. Een geweldige opsteker voor de ploeg van Henri Brink, die zich met een heerlijk gevoel in het feestgedruis kan storten. Want Hierden bestaat aanstaande maandag 65 jaar en dat wordt gevierd met een groot feest.

Oost, 1D: Hierden – DOS’37 3-2 (2-1). 24. Jaap Mulderij 0-1, 37. Gert Boonen 1-1, 43. Donovan Bock 2-1, 63. Dominique Denzel 3-1, 68. Casper Krop 3-2 (eigen doelpunt).

Amateurvoetbal