Volledig scherm
Hierden en Nunspeet trapten af bij de Veluwade. © Marco Jansen

Hierden verslaat Nunspeet bij start Veluwade

oefenwedstrijdenHierden is het voetbaltoernooi op de Veluwade begonnen met winst. In de derby tegen Nunspeet was de thuisploeg woensdag met 3-2 te sterk.

In de eerste helft van het duel tussen de eersteklassers was Hierden beter. Gert Boonen zorgde voor de voorsprong, hij verlengde een voorzet van linksback Casper Krop met het hoofd. Keeper Dylan Liewerink verkeek zich op de inzet. 

De gastheren waren vooral gevaarlijk bij corners, maar Denzel en Boonen scoorden net niet. Vlak voor rust ontsnapte Denzel wel aan een strafschop toen hij Frank Boers vasthield, maar scheidsrechter Petersen liet doorspelen.

Na rust wisselde Hierden op de keeper na het hele elftal. Nunspeet werd sterker, met kansen voor Karim Mulder en Zeknini. Toch werd het 2-0 door invaller Maikel Vermeulen. Andrew Galea deed wat terug, maar de marge van twee treffers werd wwer hersteld door Mitchel Overveld: 3-1. Op de valreep kreeg Nunspeet nog een strafschop, die door Boers in tweede instantie werd benut.

Veluwade: Hierden - Nunspeet 3-2 (1-0). 14. Gert Boonen 1-0, 58. Maikel Vermeulen 2-0, 74. Andrew Galea 2-1, 88. Mitchel Overveld 3-1, 90+5. Frank Boers 3-2.
Andere uitslagen: Urk - VVOG 2-2, Ajax - NSC Nijkerk 3-1, FC Horst - CSV Apeldoorn 1-5.

Amateurvoetbal