Volledig scherm
Hierden en Unicum zorgden voor een vermakelijke eerste helft met vijf treffers. © Marco Jansen

Hierden verslaat Unicum in bekertoernooi

Hierden heeft zich hersteld van de 5-1 nederlaag bij Waterwijk in de eerste bekerwedstrijd. Unicum werd verslagen (3-2), alle treffers vielen in de eerste helft.

Doordat koploper Waterwijk niet won van West Frisia (1-1) houdt Hierden kans op het bereiken van de volgende ronde.

Aan het begin van de wedstrijd werd Hierden over de rechterkant enkele keren overlopen. Hier kwam een grote kans uit voor Cees Toet, maar de spits van Unicum mikte over.

Aan de andere kant was het bij de eerste kans van Hierden gelijk raak. Donovan Bock vond met een crossbal Brian Klaassen en de aanvoerder scoorde met een schot in de verre hoek.

UnIcum had het eerste halfuur het balbezit, Hierden loerde op de counter. Zo stichtte Daniel Cloteda met zijn loopacties gevaar. Hij was de aangever bij de 2-0 van Donovan Bock en de 3-0 van Rick Boersma, die scoorde met een lob.

Unicum deed wat terug via een vrije trap van 25 meter van Jeremy Loos en een treffer van Quincy van de Leuv: 3-2. In de tweede helft miste Wesley de Klein de grootste kans op de gelijkmaker.

Oost, districtsbeker: Hierden – Unicum 3-2 (3-2). 10. Brian Klaassen 1-0, 32. Donovan Bock 2-0, 37. Rick Boersma 3-0, 42. Jeremy Loos 3-1, 44. Quincy van de Leuv 3-2.

Amateurvoetbal