Volledig scherm
Mark Dooijeweerd, in duel tegen Nunspeet, moet het grootste deel van het seizoen missen vanwege een kniekwetsuur. © Jaap Hop

Hierdenaar Dooijeweerd scheurt kruisband af

BLESSUREEersteklasser Hierden kan dit seizoen waarschijnlijk geen beroep meer doen op Mark Dooijeweerd. De jonge aanvaller heeft vrijwel zeker de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd.

Dooijeweerd (18) liep de blessure zaterdag op in een bekerwedstrijd tegen Nunspeet 2. Hij werd bij een aanname van een dieptebal uit balans gebracht en kwam verkeerd terecht. ,,In het ziekenhuis werd gezegd dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd’’, vertelt hoofdtrainer Henri Brink, die de blessure ‘doodzonde’ noemt.

,,Hij was een van de jongens die dit seizoen vanuit het tweede elftal een stageplaats bij het eerste had gekregen. Die jongen was zo goed onderweg naar een plek bij de eerste dertien. Hij speelde al op tien of in de spits. We hopen dat hij snel weer terug is, maar als je geopereerd wordt ben je voor het totale herstel wel een jaar kwijt.’’

Dooijeweerd krijgt dinsdag uitsluitsel over de aard van zijn blessure, aan de hand van de scan die hij heeft ondergaan.

  1. Voetbalprogramma Zwolle e.o., 29 februari en 1 maart; laatste Meppeler derby in de hoofdklasse
    PROGRAMMA

    Voetbalpro­gram­ma Zwolle e.o., 29 februari en 1 maart; laatste Meppeler derby in de hoofdklas­se

    De Meppeler derby tussen MSC en Alcides wordt zaterdag voor het laatst gespeeld op hoofdklasseniveau. Tenminste, als het weer het toelaat. De hoofdklassers van nu spelen volgend seizoen in ieder geval op een ander niveau, omdat MSC overstapt naar het zaterdagvoetbal. Het programma voor komend weekeinde is bescheiden, met inhaalwedstrijden in de lagere klassen. In district Noord spelen d’Olde Veste en Staphorst 2 voor een plaats in de kwartfinale van de beker.

Amateurvoetbal