Gijs Martens van Holten heeft de 2-4 gemaakt, Daan Wissink viert dat met hem. In de achtergrond een teleurgestelde keeper van Lettele.
Volledig scherm
Gijs Martens van Holten heeft de 2-4 gemaakt, Daan Wissink viert dat met hem. In de achtergrond een teleurgestelde keeper van Lettele. © Ronny te Wechel

Holten blijft foutloos na spektakelstuk bij Lettele

spektakelstukHet duel tussen Lettele en Holten mocht met recht een topper genoemd worden. Beide ploegen openden de competitie immers met drie zeges op rij. Aan die reeks overwinningen zou voor in ieder geval een ploeg een einde komen. Het werd uiteindelijk Holten, dat ook na vier competitiewedstrijden nog zonder puntverlies is: 3-4.

Lettele kende in eigen huis een flitsende start. Al na vier minuten spelen was het Mick Romeijn die de score opende voor de thuisploeg. Gesteund door de vroege voorsprong had Lettele in het vervolg van de eerste helft een veldoverwicht. Holten kreeg voor rust weinig grip op de bij vlagen soepel combinerende Lettelenaren.

Via linksback Rob Hofman wisten de bezoekers voor rust desondanks op gelijke hoogte te komen. Het was echter Lettele dat met een voorsprong de kleedkamers op mocht zoeken. Op slag van rust kopte Jesse Oosterwijk de 2-1 binnen, nadat een vrije trap van Ruben Gerritsen op de paal belandde.

Na rust tapte Holten uit het welbekende ‘andere vaatje’. 

Via treffers van Bas Tuitert en Daan Wissink draaiden de bezoekers de 2-1 achterstand binnen vijf minuten om in een 2-3 voorsprong. Daar bleef het vervolgens bij, totdat Gijs Martens in de negentigste minuut voor de 2-4 tekende. De Holten-middenvelder leek het duel daarmee te beslissen. 

Via een benutte strafschop van Ruben Gerritsen werd het in blessuretijd echter nog 3-4 en mocht Lettele hopen op een punt. Het bleef bij hopen voor de thuisploeg, ondanks een aantal hachelijke momenten voor de goal van de Holtense doelman Davy Tuitert. 

Amateurvoetbal