HTC was Zwolsche Boys in de tweede helft de baas, en Marco Tatje demonstreert dat in de lucht.
Volledig scherm
HTC was Zwolsche Boys in de tweede helft de baas, en Marco Tatje demonstreert dat in de lucht. © Pedro Sluiter Foto

HTC countert Zwolsche Boys naar de nederlaag

DERDE KLASSEZwolsche Boys is titelkandidaat. Tegenstander HTC wil graag derdeklasser blijven. In een vooral na rust kletsnatte stadsderby zijn De Tuinders dodelijk in de counter en winnen de tweestrijd verrassend: 3-1.

Voor rust is Zwolsche Boys de bovenliggende partij. Maar het duurt tot een klein kwartier voor de thee tot Kevin Westerbeek zijn ploeg op 0-1 zet. HTC komt daarna goed weg als een terugspeelbal via de onderkant lat het veld weer inspringt. Zo blijft de 0-2 uit.

Na de hervatting vergeten de gasten te voetballen, HTC komt weer in de wedstrijd. Een kopbal van Angelo Kisjes vliegt net naast. De ‘wake-upcall’ sorteert bij Zwolsche Boys geen effect. De defensieve kwetsbaarheid van de gasten wordt vervolgens genadeloos blootgelegd door topscorer Stan Wissink, die drie keer de trekker over kan halen.

HTC wint op basis van een sterke tweede helft verdiend en kan met een gerust gevoel de winterstop in. Bij de Boys zijn de druiven zuur. Een ontgoochelde coach Bart Ester: ,,Na rust ging aan de bal alles verkeerd bij ons.”

Oost, 3C: HTC - Zwolsche Boys 3-1 (0-1). 32. Kevin Westerbeek 0-1, 61. Stan Wissink 1-1, 80. Wissink 2-1, 81. Wissink 3-1.

Amateurvoetbal