Tristan Wallet (l) vertrekt bij NSC Nijkerk.
Volledig scherm
Tristan Wallet (l) vertrekt bij NSC Nijkerk. © Rodney Kersten

Ideale twaalfde man keert NSC de rug toe

SPELERSCARROUSELTristan Wallet gaat na twee seizoenen NSC Nijkerk aan de slag bij Roda’46. De 21-jarige middenvelder kiest voor de uitdaging in Leusden.

 1. Hento en de jonge honden ‘vretten’ Lochem op in doelpuntrijke Achterhoekse derby

  Hento en de jonge honden ‘vretten’ Lochem op in doelpunt­rij­ke Achterhoek­se derby

  Witkampers-goalgetter Daan Hento (27) en Lochem-raspaard Ruben Boonk (34) promoveerden in 2015 met hun clubs naar de derde klasse. Hento ontwikkelde zich tot de nieuwe spil in een team dat steeds verjongde, maar voor routinier Boonk werd het steeds lastiger om voorin de kar te trekken. In de Achterhoekse derby donderdagavond presenteerden Hento en co Lochem voor de tweede maal dit seizoen de rekening (4-2).
 1. Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken
  Liveblog

  Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken

  Kampioen worden zonder zelf te spelen is weliswaar niet zo fraai, maar bij Rohda Raalte zullen ze er niet om malen. De ploeg van Laurens Knippenborg keert volgend seizoen terug in de hoofdklasse. Ook vijfdeklasser Sallandia mocht eindelijk de champagnefles ontkurken. Dat geldt nog niet voor AZC, al zette de ploeg dankzij een 0-0 gelijkspel bij Robur et Velocitas wel een grote stap richting het kampioenschap. Er gebeurde nog veel meer op deze speeldag in het amateurvoetbal.
 2. Trotse Witkampers degraderen uit hoofdklasse: ‘Het is ons helaas niet gelukt’
  PREMIUM

  Trotse Witkampers degraderen uit hoofdklas­se: ‘Het is ons helaas niet gelukt’

  Met het degradatiespook op de hielen speelden de Witkampers dames tegen medelaagvlieger Buitenveldert. Een do-or-diewedstrijd, want bij verlies zou handhaving in de hoofdklasse niet langer mogelijk zijn. Ondanks het bij vlagen goede spel ging het mis voor de Larense vrouwen, 3-4. Daarmee is degradatie een feit, en het voetbalsprookje in de hoofdklasse afgelopen. Toch verlaten de Larense Leeuwinnen met opgeheven hoofd de hoofdklasse.
 3. Rouveen ziet Hatto Heim kampioen worden, duur puntverlies voor HHC en SVI boekt monsterzege tegen koploper SDV Barneveld
  PREMIUM
  Overzicht Zwolle

  Rouveen ziet Hatto Heim kampioen worden, duur puntver­lies voor HHC en SVI boekt monsterze­ge tegen koploper SDV Barneveld

  Op de zaterdag dat Hatto Heim het langverwachte kampioenschap binnensleepte na een finale in Rouveen, werden er nog veel meer interessante wedstrijden gespeeld. HHC liet dure punten liggen tegen Scheveningen, terwijl Flevo Boys een punt overhield aan het onderlinge treffen met SDC Putten. SVI was misschien wel dé verrassing van de dag: met een gehavende selectie versloeg het koploper SDV Barneveld met indrukwekkende cijfers (6-0). Hieronder vindt u het overzicht van alle wedstrijden. Uitslagen, doelpuntenmakers en verslagen, inclusief reacties van de trainers. Dit overzicht wordt aangevuld.

Amateurvoetbal