IJVV en ASC'62 begroeten elkaar voor het duel in Dalfsen.
Volledig scherm
IJVV en ASC'62 begroeten elkaar voor het duel in Dalfsen. © Thijs Iliohan

IJVV haalt bij ASC'62 de eerste punten, Dalfsenaren hebben nog niets

Ook de derde wedstrijd van dit nog prille seizoen is ASC’62 puntloos gebleven. Na nederlagen tegen Den Ham en ZAC was nu IJVV de scherprechter voor de mannen van Piet de Jong. Het team uit IJsselmuiden pakte haar eerste punten (0-3).

Al vanaf het begin van de wedstrijd waren de gasten uit IJsselmuiden de bovenliggende partij. Vooral Willem Bel was een plaag voor de ASC-defensie. Hij tekende ook voor de eerste treffer. Eerst redde de uitstekende doelman Thom Scherpenkate op een inzet van Jonno Pruim. In de rebound was Bel attent en van een meter of twintig schoot hij knap raak.

De thuisploeg probeerde met lange ballen het aanvalstrio Pasman, Van Gelder en Drost aan het werk te zetten. Van Faassen kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar vond doelman Jasper Fix op zijn pad.

Vlak voor rust was Bel zijn directe tegenstander weer de baas. Hij gaf de bal op een presenteerblaadje aan Pruim, die alleen nog maar binnen hoefde te schuiven, 0-2. 

Na rust bleef IJVV de betere ploeg. ASC probeerde het wel, maar had te weinig stootkracht. Aan de andere kant kreeg IJVV nog een gemakkelijk gegeven penalty. Dit cadeautje werd gretig uitgepakt door Mark Homme van der Veen.

Oost, 2H: ASC'62 - IJVV 0-3 (0-2). 12. Willem Bel 0-1, 38. Jonno Pruim 0-2, 87. Mark Homme van der Veen 0-3 (strafschop).

Amateurvoetbal