Volledig scherm
Rick Doorn viert de gelijkmaker van SC Genemuiden met doelpuntenmaker Omar Kavak. © Helmich Lubberts

Kavak schiet Genemuiden langs Ajax

SC Genemuiden is het seizoen begonnen met een driepunter. Op bezoek bij Ajax Zaterdag in Amsterdam won de ploeg van trainer Jan van Raalte met 1-2.

Dat terwijl de thuisploeg in de openingsfase de lakens uitdeelde. Ajax begon feller aan de wedstrijd en kwam al vlug, in de 11e minuut, op voorsprong via Bilal El Amrani. Een fout in de Genemuidense defensie lag ten grondslag aan de snelle tegengoal. Via Kenneth Misa Danso werd het binnen een kwartier spelen al bijna 2-0, maar hij mikte maar net naast.

In de daaropvolgende fase kregen de Amsterdammers nog prima mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden, maar dat werd nagelaten. Genemuiden dacht na ruim een halfuur spelen aan een strafschop, maar de dienstdoende arbiter zag er niets in.

Zege
Na rust trok Genemuiden het initiatief meer naar zich toe. Dat betaalde zich met nog achttien minuten spelen uit in de gelijkmaker. Aanvaller Omar Kavak wist raad met een diepe bal en schoot de 1-1 onberispelijk binnen. Ruim zes minuten later mocht diezelfde Kavak aanleggen voor een strafschop. Hij faalde niet vanaf elf meter, waardoor de bezoekers een verdiende voorsprong pakten.

In de slotfase kreeg Cerillio Cijntje van Ajax een rode kaart, waarna Joran Pot nog een uitgelezen kans op de 1-3 niet wist te benutten. Zodoende bleef de 1-2 op het bord staan, waardoor Genemuiden een prima start van de competitie kent.

Ajax – Genemuiden 1-2 (1-0). 11. Bilal El Amrani 1-0, 72. Omar Kavak 1-1, 77. Kavak 1-2 (strafschop). Rode kaart: 84. Cerilio Cijntje (Ajax).

Amateurvoetbal