Klein Dochteren (witzwart) zit in de verdrukking en moet het eerste elftal uit competitie halen.
Volledig scherm
Klein Dochteren (witzwart) zit in de verdrukking en moet het eerste elftal uit competitie halen. © Jan Houwers

Klein Dochteren trekt eerste elftal terug door gebrek aan spelers

Klein Dochteren heeft het eerste team per direct uit de competitie gehaald. Wegens een gebrek aan spelers kon de voetbalclub uit het Lochemse buurtschap geen team meer op de been brengen, waardoor het bestuur zich genoodzaakt zag het team terug te trekken.

Klein Dochteren draaide dit seizoen op zijn zachtst gezegd een teleurstellend seizoen. In de vijfde klasse F haalde het team nog geen enkel punt en kreeg in 19 wedstrijden 91 tegendoelpunten te verwerken. Het spelerstekort leidde er afgelopen weekend zelfs al toe dat trainer Raymond van der Heide en assistent-trainer Erik Goorhuis zelf de voetbalschoenen weer aantrokken.

Boete

,,Het was een lastig besluit. Maar we konden niet anders”, laat Jan Knoef, secretaris van Klein Dochteren, weten. ,,We kunnen een boete tussen de 300 en 500 euro verwachten van de KNVB. Maar daar maak ik me nog het minst druk over. We krijgen het als club niet meer voor elkaar een team op de been te brengen. Ik acht de kans heel klein dat we volgend jaar nog uitkomen in het standaardvoetbal.”

Amateurvoetbal