Volledig scherm
Léon Knuttel. © Ronny te Wechel

Knuttel krijgt beloning voor keihard werken in lange revalidatie

TERUG NA KRUISBANDBLESSUREHet is de grootste vrees voor voetballers: een kruisbandblessure. Voor Léon Knuttel van Warnsveldse Boys wordt die angst in november 2018 werkelijkheid. Wat volgt, is een maandenlange revalidatie. Maar hij is terug. ,,Dat toekijken is verschrikkelijk.”

Knuttel, rappe buitenspeler van Warnsveldse Boys, krijgt op dinsdag 3 september de ultieme beloning voor zijn keiharde werken aan het herstel. In het bekerduel met Etten (5-0) krijgt Knuttel een kwartier speeltijd van trainer Michel Feukkink. Daarmee sluit de 24-jarige goalgetter een inktzwarte periode af.

Zenuwachtig

,,Ik was zenuwachtig, vond het spannend. Het waren toch mijn eerste minuten tegen een serieuze tegenstander. Maar mijn knie voelt momenteel zo sterk en het vertrouwen komt ook snel terug”, blikt Knuttel terug op zijn rentree.

De weg naar die eerste minuten is lang, maar verloopt voorspoedig. ,,Ik heb geen tegenslagen gekend, kreeg geen vocht in de knie en de hamstring hield het goed. Ik zat drie keer per week bij de fysio, twee keer kracht en één keer functioneel. Omdat ik weer drie keer per week wil voetballen en in de toekomst als gymleraar wil werken, heb ik mijn explosiviteit, sprongkracht en het wenden en keren getraind. Daarnaast fietste ik nog één keer per week of liep hard en ik volgde een programma bij onze hersteltrainer Olaf de Ruijter."

Kleedkamer missen

Om binding met de ploeg te houden, gaat Knuttel elke donderdag naar de kantine. ,,Ik ben een teamsporter, miste de kleedkamer. De jongens gaan door en maken van alles mee. Dat krijg je dan niet mee." Toch voelt hij zich niet eenzaam. ,,Teamgenoot Bart Spijkers kampte met dezelfde blessure, we konden samen revalideren. Dat was een stuk gezelliger."

Knuttel ziet lijdzaam toe hoe Warnsveldse Boys een jaar na het kampioenschap afglijdt naar de derde klasse. Terwijl de aanvaller met 24 goals en 16 assists zo'n groot aandeel in de titel had. ,,Dat toekijken was verschrikkelijk, je voelt je zo machteloos."

Leeg tussen de oren

Dit seizoen is Knuttel er vanaf de start bij. ,,Normaal ben ik niet vies van een weddenschap, maar dit seizoen stel ik mezelf geen doelen. Ik wil gewoon zo veel mogelijk spelen en minuten maken. Lekker leeg zijn tussen de oren en geen pijn hebben tijdens het sporten."

Amateurvoetbal