Sil Kuurman was de grote man bij Alcides.
Volledig scherm
Sil Kuurman was de grote man bij Alcides. © Martijn Bijzitter

Koning keizer Kuurman bij winnend Alcides

HoofdklasseAlcides heeft last van dadendrang. Na de morele zege vorige week tegen Alphense Boys moest zondag TAC’90 uit Den Haag er in Meppel aan geloven. En dat in een ongekend doelpuntenfestijn met Sil Kuurman (21) als koning en keizer tegelijkertijd. Dankzij drie goals en twee assists van hem werd het maar liefst 6-3.

 1. Dalfsen herstelt zich knap, VENO stunt tegen koploper Emmeloord, Hoonhorst boekt eerste zege in vijf maanden
  PREMIUM
  Overzicht Zwolle

  Dalfsen herstelt zich knap, VENO stunt tegen koploper Emmeloord, Hoonhorst boekt eerste zege in vijf maanden

  Dit weekend stond er eigenlijk geen divisievoetbal op het programma, maar vanwege de sneeuwval van vorig weekend werd er toch gevoetbald in de derde en vierde divisie. Zo zette Staphorst een belangrijke stap richting handhaving, terwijl Berkum in de vierde divisie de kraker tegen d’Olde Veste’54 won. SC Genemuiden verloor in diezelfde vierde divisie de laatste strohalm voor de titel. In de lagere competities won WVF de Zwolse derby tegen ZAC, terwijl DESZ klop kreeg van Unicum.
 1. Hoonhorst weet eindelijk weer wat winnen is en is hekkensluiter af: ‘Het werd wel een keer tijd’
  PREMIUM
  Vierde klasse

  Hoonhorst weet eindelijk weer wat winnen is en is hekkenslui­ter af: ‘Het werd wel een keer tijd’

  Ze moesten er bijna vijf maanden op wachten in Hoonhorst, maar zondagmiddag was het eindelijk weer feest. Nieuw Heeten werd met 2-0 verslagen, en daarmee was de tweede overwinning van het seizoen een feit. De vierdeklasser is ook gelijk hekkensluiter af door de zege. „En dat is wel effe lekker”, aldus de opgeluchte Hoonhorst-aanvoerder Sten Klein Herenbrink.
  Hoonhorst