Volledig scherm
John Oude Wesselink (op de schouders) verricht zaterdag de aftrap bij het oefenduel tussen het roemruchte zevende team van Koninklijke UD en een veteranenelftal van het Griekse Panathinaikos. © Ronny te Wechel

Koninklijke UD en Panathinaikos treffen elkaar na tien jaar voor return

De veteranen van Koninklijke UD spelen zaterdag tien jaar na dato (!) de return van het onderlinge oefenduel dat destijds in Athene gespeeld werd tegen de veteranen van Panathinaikos. John Oude Wesselink verricht de aftrap om 14.00 uur op Het Schootsveld.

Het Deventer vriendenelftal UD 7 ging eens per jaar op reis om een voetbalwedstrijd in Europa te bekijken. Mannen als John Oude Wesselink, Henk ten Cate, Dwight Lodeweges en Robert Maaskant maakten door de jaren heen deel uit van het bekende zevende team.

Via oud-speler en de toenmalige trainer van Panathinaikos, Henk ten Cate, belandde UD 7 tien jaar geleden in de Griekse hoofdstad, waar ze voorafgaand aan de wedstrijd Panathinaikos - Olympiakos een vriendschappelijke wedstrijd speelden (5-3).

Quote

Of we de volle negentig minuten volmaken valt nog te bezien

Joost Rutgers, voorzitter Koninklijke UD

Plots rinkelde enige tijd geleden de telefoon. ,,Die ploeg had nu een reisje gepland deze kant op, en ze vroegen of wij een wedstrijd wilden spelen. Of we de volle negentig minuten volmaken valt nog te bezien", zegt UD-voorzitter Joost Rutgers.

Amateurvoetbal