Volledig scherm
Landstede Hammers rukt op tegen Feyenoord. © Tom Wildvank

Landstede Hammers wijst runner-up Feyenoord resoluut terug

krakerLandstede Hammers heeft de eredivisiekraker tegen Feyenoord op indrukwekkende wijze gewonnen: 103-63. De ploeg van coach Herman van den Belt was op alle fronten beter dan de Rotterdamse rivaal.

De Hammers begonnen furieus aan het duel met de runner-up. Al gauw nam de thuisploeg een 10-0 voorsprong. Feyenoord kwam achter knap terug en nam zelfs eventjes een kleine voorsprong (14-15). Landstede was op tijd bij de les. Na een mooie run aan het einde van het eerste kwart was daar opnieuw de voorsprong (24-20). Vooral Mike Schilder was met een aantal drietjes in uitstekende vorm.

Feyenoord weigerde te capituleren en bleef lange tijd op een puntje of tien van de regerend landskampioen bungelen. In het derde kwart vond de thuisploeg het welletjes; in een mum van tijd liep de ploeg van coach Herman van den Belt uit naar een riante voorsprong (75-57). Deze kwam in het vierde kwart geen moment meer in gevaar.

Vermeldenswaardig was het debuut van nieuweling Devon van Oostrum. De broer van captain Nigel van Oostrum arriveerde pas woensdag in Zwolle als vervanger van de vertrokken Jordan Johnson en maakte een uitstekende indruk.

Dutch Basketball League 

Landstede Hammers – Feyenoord 103-60 (24-20 45-36 75-57). Scores: Mike Schilder 21 punten, Noah Dahlman 20 (9 rebounds / 7 assists), Sherron Dorsey-Walker 19, Ralf de Pagter 13, Kevin Bleeker 11 (7 assists), Devon van Oostrum 8, Mohamed Kherrazi 6, Jerom Oude Aarninkhof 3, Nigel van Oostrum 2, Bart van Schaik 2.

Amateurvoetbal