Volledig scherm
Lemelerveld gaf tegen LSC 1890 een voorsprong uit handen. © Thijs Iliohan

Lemelerveld in de laatste minuut uitgeschakeld in de nacompetitie

Lemelerveld is de strijd om promotie naar de eerste klasse uitgeschakeld. In eigen huis verloor het elftal van Richard Smit met 1-2 van LSC 1890 uit Sneek. Na een goede eerste helft, legde Lemelerveld een mindere tweede helft op de mat.

De openingsfase was van beide ploegen niet goed. Het gebruikelijke aftasten voerde de boventoon. De thuisploeg kroop als eerste uit haar schulp. Matthias Reimink, die Job Heerink in de spits verving, mocht aanleggen van zestien meter. Zijn poging werd knap gekeerd door doelman Van Sermondt.

Aan de andere kant was het voornamelijk oppassen voor Marco da Silva. De behendige buitenspeler was de gevaarlijkste man aan de Friese kant. Hij glipte halverwege de eerste helft door de verdediging. Zijn inzet vloog echter over het doel van Rik Ramaker.

Op slag van rust kwam Lemelerveld - op dat moment terecht - op voorsprong. Een corner van Kogelman werd door Joey Nijenkamp ingekopt. Na de rust ontbrandde het duel rond de 70ste minuut. Da Silva pingelde zich een weg door de verdediging. Ramaker kon nog redden na zijn inzet, maar Daan Daniëls was attent in de rebound, 1-1.

De gasten uit Sneek roken bloed en in de slotfase kwam LSC op voorsprong. Een voorzet werd door Rodi de Boer onberispelijk achter Ramaker gekopt. Hij dompelde daarmee de thuisploeg in rouw. Ondanks een voortreffelijk seizoen blijft Lemelerveld steken in de tweede klasse.

Voor een plaats in de eerste klasse: Lemelerveld - LSC 1890 1-2 (1-0). 45. Joey Neijenkamp 1-0, 74. Daan Daniëls 1-1, 89. Rodi de Boer 1-2.

Amateurvoetbal