Treffender dan deze foto kunnen we de derby tussen Loenermark en Klarenbeek niet omschrijven.
Volledig scherm
Treffender dan deze foto kunnen we de derby tussen Loenermark en Klarenbeek niet omschrijven. © Daan Biesterbos

Loenermark verslaat Klarenbeek in kletsnatte derby

derbyOp de koude en natte zondag heeft Loenermark Klarenbeek weten te verslaan in een vermakelijke derby. Het werd 3-1 voor de thuisploeg.

Loenermark begon erg sterk aan de wedstrijd. Al na zeven minuten wist Jesse Wawczynkiewicz het net te vinden doordat Klarenbeek achterin een groot gat liet vallen. Het hoogtepunt van de wedstrijd volgde niet veel later. 

Aanvoerder Sander Barink schoot nadat de scheidsrechter voordeel had gegeven de bal op schitterende wijze vanaf een meter of 40 over keeper Milan Hulleman heen. Hij zette hiermee al vroeg in de wedstrijd de 2-0 op het scorebord.

Doelpuntenregen blijft uit

Door deze vroege achterstand was Klarenbeek voor het restant van de eerste helft wel wakker geschud. Een aantal kansjes volgden, maar de aansluitingstreffer viel nog niet. In de blessuretijd van de eerste helft was het dan toch raak voor Klarenbeek. Een schot van Thomas van Dalen veranderde van richting en kwam zo tegen de touwen terecht. Hij zette hiermee de ruststand op 2-1.

Ondanks dat in de tweede helft de regen met bakken uit de lucht kwam vallen, regende het geen doelpunten. Klarenbeek ging op zoek naar de gelijkmaker, maar vond deze niet. Het spel vond zich voornamelijk plaats op de helft van Loenermark. Klarenbeek had een sterke periode vlak na rust en creëerde een handvol kansen, maar door een snelle counter wist Sander Barink zijn tweede van de middag te maken en daarmee meteen de eindstand op het scorebord te zetten: 3-1.

Oost 4F, Loenermark - Klarenbeek SC 3-1 (2-1). 7. Jesse Wawczynkiewicz 1-0, 15. Sander Barink 2-0, 46. Thomas van Dalen 2-1, 74. Sander Barink 3-1.

Amateurvoetbal