Volledig scherm
André Wassink houdt de moed erin bij Teuge. © Kevin Hagens

Malaise houdt aan bij Teuge, negende nederlaag in successie

DERDE KLASSEDe malaise bij hekkensluiter Teuge houdt vooralsnog aan. De derdeklasser leed zaterdag de negende (!) nederlaag op rij tegen Otterlo (0-1). De kans op degradatie wordt met de week groter.

Met een aftocht naar de vierde klasse weigert trainer André Wassink rekening te houden. ,,Dat zal wel komen omdat ik positief ben ingesteld. De potentie om derde klasse te spelen is er.” 

De vraag is of de jonge ploeg genoeg stappen vooruit kan zetten om degradatie af te wenden. In totaal vertrokken en stopten er aan het eind van vorig seizoen vijf spelers, waardoor Wassink onervaren jeugdspelers noodgedwongen versneld moest doorschuiven. Met die vijf (ervaren) spelers erbij ontliep Teuge vorig seizoen de nacompetitie al ternauwernood.

Tekenend voor de jeugdigheid bij Teuge was de manier waarop de tegentreffer viel. Wassink had zijn ploeg nog zo gewaarschuwd voor een lage hoekschop, maar vlak na rust was het raak. Het was de nekslag, want Teuge creëerde zelf amper kansen. ,,We werken keihard en dat levert niets op, dat zorgt voor frustratie in de groep. Vorig seizoen kregen we de goals ook zo vaak tegen. Er is een gebrek aan tactisch inzicht door onervarenheid.”

Opmerkelijk is dat Wassink vorige week zijn contract verlengde. Ook bij een degradatie blijft hij zitten. Dat zijn club het buitengewoon zwaar heeft was voorzien. ,,We laten ons beleid alleen niet beïnvloeden door de resultaten, we hebben heel veel zelf opgeleide spelers in het eerste. Tegen fouten zoals vandaag helpt alleen het spelen van veel wedstrijden.”

Oost, 3B: Teuge - Otterlo 0-1 (0-0). 52. Paul Speldenbrink 0-1. 

Amateurvoetbal