Volledig scherm
De jeugd in Beerzerveld zag de plaatselijke trots zegevieren. © Stan Timmerman

Mariënberg wint degradatiekraker met grote cijfers

Derde klasseMariënberg weet weer wat winnen is. De ploeg van trainer Niels van ’t Hoog kreeg kreeg bezoek van degradatieconcurrent DES: 4-1. ,,Wij zaten even in de hoek waar de klappen vallen’’, vertelde Van ’t Hoog. ,,Maar deze wedstrijd winnen was essentieel en noodzakelijk. Dat zag je terug aan ons spel.’’

De eerste grote kans van de wedstrijd was gelijk een doelpunt. De bezoekers uit Nijverdal gokten veelvuldig op de lange bal. Dat betaalde zich na zes minuten uit. Een prima passeeractie en afronding van DES zorgde voor een vroege achterstand voor Mariënberg, wat zorgde voor neergebogen hoofden. ,,Wij hebben zeven van de laatste acht wedstrijden verloren, vaak met veel goals tegen’’, zegt doelman Thijs Altena. ,,Dat gaat je niet in de koude kleren zitten, gelukkig konden we ons goed herpakken.’’

Na een half uur werd een vrije trap van Mariënberg op de lat gepegeld, maar in de rebound was het Andre Plaggenmars die de gelijkmaker tegen de touwen kopte. Na een uur spelen zorgde Edwin Hofsink met een lage schuiver voor vreugde bij thuisploeg: 2-1.

Lang was het billen knijpen voor Mariënberg, totdat DES een vrije trap kreeg na tachtig minuten spelen. Doelman Thijs Altena was er als de kippen bij om de bal uit de lucht de plukken en de counter op te zetten. Een perfect afgemeten trap van circa 75 meter kwam terecht achter de DES-verdediging, waardoor Wesley Willems alleen op het doel af rende en koelbloedig afrondde. In de slotfase bepaalde Dani van der Veen de score op 4-1.

Oost, 3D: Mariënberg – DES 4-1 (1-1). 6. Bryan Eshuis 0-1, 33. Andre Plaggenmars 1-1, 52. Ron ten Brinke 2-1, 80. Wesley Willems 3-1, 84. Dennis van der Veen 4-1. 

Amateurvoetbal